Kis lépésekkel

Mennyire vagy környezettudatos?

Tehát raktam be a kosaramba a bambusz fogkefét és azon gondolkodtam, hogy vajon hányan figyelünk oda arra, hogy ilyesmit használjunk.

Nyilván mondhatjuk azt, hogy a bambusz fogkefe is sok esetben a világ másik tájáról érkezik hozzánk és a környezetszennyezéssel elveszitjuk a jogot arra, hogy jól érezzük magunkat, amiért nem mûanyag fogkefét használunk. Ami igaz is.

Am a mûanyag fogkefe is jó eséllyel repülôm érkezik a boltba. Tehát ha a kettô rossz közül kell választani, akkor mégiscsak jobb a bambusz fogkefét használni.

Milyen ötleteitek vannak még?

Természetesen a boltban a legritkább esetben veszünk mûanyag zacskót, ugye? Sajnos néha én is elfelejtek vinni, de inkább kézben viszem a holmikat, mint hogy zacskót vásároljak. Lehetôleg vászontáskát használok.

Aztan. Nagyon igyekszem a közeli zöldsegesnel vasarolni, mert az itteni boltok papirdobozba, rosszabb esetben muanyagba rakjak a termeket es meg azt befoliazzak. Abszurd. A sarki zoldseges meg ladaban tartja a foliazatlan termekeit. Nyilvan ha csak tehetem, tole vasarolok. Ne legyen a negy szem alma duplan becsomagolva es meg ugy kerul a taskamba. Vicc.

Kefirt hazilag gyartunk, kornyezetbarat, mert nem csak hogy finom, de raadasul igy nem a ket deci kefir van bedobozolva, hanem itt keszul elmoshato uvegben a konyhaban.

Arcmoso pamut es egyeb tisztasagi eszkozok elerhetoek mar moshato valtozatban is.

Kisbabasok moshato pelenkakat tudnak hasznalni.

Az alap, hogy a kozmetikum legyen olyan, amit nem allatokon teszteltek.

Muanyag flakonos vizet legritkabb esetben veszunk, inkabb visszuk repulore is az ures flakont, amit fel lehet tolteni. Igen, nalunk a repules kikerulhetetlen, de ha mar igy esik, beletesszuk azt az apro reszt, amit bele tehetunk kisemberkent.

Hypot es egyeb eros vegyszereket mar egyaltalan evek ota nem hasznalunk. A szelektivet kulon gyujtjuk.

Tehat:

-bambusz fogkefe

-vaszon bevasarlotaska

-moshato higieniai szerek, pl arclemoso korong

-ujrafelhasznalt palack viznek

-semmi eros vegyszer

-allatokon nem tesztelt kozmetikum

-nem feldolgozott, lehetoleg nem csomagolt elelmiszerek

-hazi kefirtenyeszet

-hazi fuszernovenyek

-szelektiv hulladekgyujtes

Nalatok mi a helyzet? Miket hasznaltok kifejezetten amiatt, hogy csokkentsetek az okologiai labnyomotokat?

Leave a comment